Femke Meijer

Dierenarts

Femke Meijer - Dierenarts
Femke Meijer Dierenarts

Als kind was ik al altijd rondom dieren te vinden. Het was dan ook voor niemand een verrassing dat ik dierenarts wilde worden. In 2021 kwam deze droom in vervulling en heb ik mijn master in de diergeneeskunde cum laude behaald. 

Daarna ben ik aan de slag gegaan bij een 3-jarig traineeship waarin ik een intensief nascholingstraject volg en bij meerdere nationale en internationale klinieken ervaring op doe. In het kader van dit traineeship ben ik bij deze mooie kliniek terecht gekomen.

Dit prachtige team kon ik niet zo snel verlaten dus heb ik er nog een jaar aan vast geplakt! Dit jaar werk ik 2 dagen in de week bij ABC en 2 dagen in de week als spoed- en trauma-arts in het dierenziekenhuis in Nieuwegein. Als jullie dieren onverhoopt in de weekenden of avonden ziek worden kan het zijn dat jullie mij dus ook tegenkomen.

Ik streef ernaar om alle dieren de beste zorg te bieden. Dus ook de bange dieren die het erg spannend vinden bij ons hoop ik met veel rust en geduld de juiste zorg te kunnen leveren. Verder vind ik het erg leuk om echo's te maken, internistische patiënten uit te werken en patiënten operatief te helpen. 

In mijn vrije tijd woon ik samen met mijn vriend en onze kat Tosti in Utrecht. Ik hou ervan om met mijn paard het bos te verkennen, te reizen of met vrienden leuke dingen te ondernemen.