Snel naar

 

- kennismaking

- openingstijden

- spoed

 

Bel voor info of afspraak

033 -472 18 27

ABC voor Dieren
Dierenkliniek
naar de sitemap van ABC voor Dieren

privacy

volg ons

VOLG ONS

sitemap

Volg ABC voor Dieren op twitter
volg ABC voor Dieren op facebook

Verhalen

Te gek voor woorden

 

Soms maak je zaken mee die te gek voor woorden zijn. Na 20 jaar dierenarts te zijn geweest, denk je alles wel zo'n beetje mee gemaakt te hebben. Niet dus.

 

Afgelopen woensdag staan er een aantal kinderen van de school aan de overzijde van het Valeikanaal aan onze balie. Ze hebben een vreemd verhaal. Aan de oever van het kanaal zagen ze een man met een kitten in zijn hand. Ze vroegen hem wat hij aan het doen is. Waarop de man zegt : "Ik ga hem in het kanaal gooien". De kinderen hebben gevraagd of ze het kitten mogen hebben. Ze hebben het kitten wonder boven wonder gekregen. Ze zijn direct naar onze dierenkliniek gekomen. En daar staan ze dan aan de balie.

 

Door mijn assistentes uitgebreid geprezen voor hun goede daad. We hadden in eerste instantie wel een beetje twijfels over dit verhaal.

Ik heb het kitten nagekeken. Het is een compleet gezond dametje met schildpadkleur. En op het moment dat je haar aandacht geeft, begint haar luide spinmachine te werken.

Tot vrijdag kon ze bij ons logeren. Gezien mijn goede relatie met Dierentehuis het Hart heb ik ze gevraagd of deze lieve dame welkom is in het asiel. En met open armen wordt ze natuurlijk ontvangen.

Einde verhaal denk je, maar nee hoor. Maandag worden we gebeld door de school dat er net iemand geweest is bij de school, die een hoop stennis maakte. Hij bedreigde de kinderen en hij wilde weten wat ze met zijn katje gedaan hebben. En dat het verhaal van het verdrinken van de kat een grapje was. De school wil ons waarschuwen, want ze hebben hem naar ons doorverwezen.

 

En kort daarop staat hij inderdaad te kloppen op de spreekkamer deur en druk te doen aan de balie.

Hij geeft aan dat hij erg emotioneel is, omdat hij het katje mist. Dat hij deze week al 3 keer gearresteerd is en zijn vriendin opgenomen is met een alcoholprobleem. Dus het zit hem allemaal niet mee. Kortom, geen ideale situatie voor een kitten, denk ik. Nadat we hem verteld hebben dat het asiel de gemaakte kosten voor vaccinatie, chippen en pensionkosten in rekening moet brengen, daalt de dierenliefde snel. En hij vertrekt weer.

 

Eigenlijk zijn we allemaal verbouwereerd. Het dringt later pas tot ons door: het is eigenlijk te gek voor woorden.

 

Gepco van Bokhorst

 

 

Verhalen

Gepco van Bokhorst dierenarts ABC voor Dieren
kat
hond