Snel naar

 

- kennismaking

- openingstijden

- spoed

 

Bel voor info of afspraak

033 -472 18 27

ABC voor Dieren
Dierenkliniek
naar de sitemap van ABC voor Dieren

privacy

volg ons

VOLG ONS

sitemap

Volg ABC voor Dieren op twitter
volg ABC voor Dieren op facebook

Hond

Vaccinaties

Ziekte van Weil

 

Een veel voorkomende hondenziekte is de ziekte van Weil. Deze ziekte, die ook wel leptospirose wordt genoemd, kan voorkomen bij alle zoogdieren. De symptomen van de ziekte van Weil zijn: braken, uitdroging, gele slijmvliezen, koorts, vermagering, bloed in de urine en ontlasting, leverproblemen en nierfalen.

 

De bacterie die de ziekte van Weil veroorzaakt, wordt via de urine van besmette dieren doorgegeven aan andere dieren. De bacterie kan verschillende vormen en dragers hebben. Het kan voorkomen dat de leptospirose bacterie in (stilstaand) water en modder zit. Knaagdieren zijn vrijwel resistent voor de ziekte van Weil, maar dragen de ziekte wel vaak bij zich. Het komt regelmatig voor dat honden de ziekte van Weil krijgen door een beet van een rat of een ander knaagdier of in contact komen met hun urine.

 

Honden worden ontzettend ziek door de ziekte van Weil. De leptospirose bacterie verspreidt zich razendsnel via het bloed en heeft al snel verregaande gevolgen. Als je er niet snel genoeg bij bent, kan een hond met de ziekte van Weil overlijden aan nierfalen en uitdrogingsverschijnselen. De zieke hond moet snel een zeer heftige antibioticakuur krijgen als de ziekte van Weil is geconstateerd.

 

De ziekte van Weil kan bij honden heel gemakkelijk voorkomen worden door middel van de jaarlijkse vaccinatie voor honden.

 

 

Hond ABC voor Dieren Sterkliniek Amersfoort