Snel naar

 

- kennismaking

- openingstijden

- spoed

 

Bel voor info of afspraak

033 -472 18 27

ABC voor Dieren
Dierenkliniek
naar de sitemap van ABC voor Dieren

privacy

volg ons

VOLG ONS

sitemap

Volg ABC voor Dieren op twitter
volg ABC voor Dieren op facebook

Verhalen

We missen ze

 

Af en toe mis ik ze. De "aparte" mensen in de praktijk. Zoals de excentrieke oude barones in haar dure Dubarry laarzen.

Ik wordt verzocht bij haar langs te gaan om de hond na te kijken. Ik kende haar al lang. In de tijd dat ze nog auto reed. Ze kwam dan met een Porsche voorrijden en daaruit stapte zij dan en de gigantische Rhodesian Ridgeback. De auto zag er van binnen uitgewoond uit. Hij mocht in de auto slapen als het onweerde.

 

Bij deze dame ga ik op bezoek. Aangekomen bij haar huis open ik het krakende hek. Waarna ik me door een woestenij aan planten naar de voordeur begeef. Na geklopt te hebben gaat de deur open. Ik wordt uitbundig begroet door haar grote kruising Ridgeback en door haar met de welkomsttekst. "Ha Doc, welcome, welcome, God bless you".

 

In haar huis kijk ik om me heen en zie antieke meubelen, prachtig grote oude portretschilderijen. Maar het meeste valt op dat overal waar ik kijk er stapels knipsels uit kranten en tijdschriften liggen. Ze ziet mijn blik en verteld me dat ze alle spreuken en wijsheden die ze tegenkomt uitknipt en bewaart. Ze pakt willekeurig een knipsel en leest voor: "Ieder van ons is een engel met 1 vleugel. We kunnen enkel vliegen wanneer we elkaar omarmen". En blijkbaar is haar hele huis bezaaid met dit soort prachtige spreuken.

 

Ze is erg bezorgd om de hond, want hij heeft al haar kippen, die vrij rond het huis lopen, doodgebeten. Ze verklaart me waarom de hond dit heeft gedaan. Ze vertelt me dat ze hoofdpijn had en op de bank lag. De kippen liepen luid kakelend onder haar open raam. De hond "dacht" waarschijnlijk dat het vrouwtje, door haar hoofdpijn, last had van het gekakel. Daarop heeft de hond gezorgd dat het gekakel ophoudt.

En dat is goed gelukt.

"Doc kan dat kwaad voor de hond". Voor de kippen in ieder geval wel, denk ik stiekem. Ik vraag of hij ze ook opgegeten heeft." Dat denk ik niet." zegt ze." Ik heb 6 kippen en die liggen allemaal dood, ik ben nergens aangekomen voor als u ze moest nakijken".

Ze loopt voor me uit naar de achterdeur en opent de deur.

 

Ik ben compleet verbaast welk tafereel ik daar aantref: 6 intacte dode kippen netjes op een rij gelegd door de hond. God bless you.

 

Gepco van Bokhorst

 

Verhalen

Gepco van Bokhorst dierenarts ABC voor Dieren
kat
hond